Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης

Αποτέλεσμα εικόνας για μπισκοτα σοκολατας Διευθύντρια έρευνας και ανάπτυξης

      Το μπισκότο είναι ένα προϊόν με μεγάλη κατανάλωση ιδιαίτερα διαδεδομένο σε όλες τις ηλικίες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο μπισκότο το συνιστά ο παιδίατρος στη κρέμα του μωρού. Μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα  συστατικά για κάθε ομάδα καταναλωτών στην οποία απευθυνόμαστε.

   Μερικές από τις προτάσεις που μπορεί να εισηγηθεί η διευθύντρια έρευνας και ανάπτυξης είναι:
·       μπισκότα χωρίς γάλα ,σε όσους δεν αρέσει το γάλα ή για ομάδες ανθρώπων που καλούνται να το αποφύγουν μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπως αυτή της νηστείας.
·       μπισκότα χωρίς ζάχαρη με φυσικές γλυκαντικές ουσίες όπως είναι η Στέβια που ενισχύουν το πρότυπο της υγιεινής διατροφής,όπως ομάδες ανθρώπων που ακαλουθούν πρόγραμμα διατροφής όπως είναι η δίαιτα.
·       μπισκότα χωρίς γλουτένη για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
·       μπισκότα με βρώμη
·       μπισκότα με φρούτα,καθώς τα φρούτα αποτελούν πηγή βιταμινών και ποικίλουν (πορτοκάλι, κεράσι, σύκα,
·       δαμάσκηνα).
·       μπισκότα με σοκολάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σοκολάτα είναι ένα διαδεδομένο αγαθό στο καταναλωτικό κοινό και υπάρχει ποικιλία γεύσεων, ανάλογα με τις προτιμήσεις  (λευκή, γάλακτος, μαύρη)
·       μπισκότα με κανέλλα.


    Ωστόσο, πριν φτάσουμε στην επιλογή κάποιας συγκεκριμένης πρότασης από όσες αναφέρθηκαν θα έπρεπε να προηγηθεί έρευνα αγοράς, δηλαδή ποια είναι η ανάγκη της αγοράς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ακόμη, θα λάβουμε υπόψη αν κυκλοφορούν παρόμοια προϊόντα και τι κατανάλωση έχουν. Επίσης, αφού εξετάσουμε τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και καταλήξουμε στο προϊόν που πιστεύουμε ότι θα έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση θα πρέπει να εξετάσουμε το κόστος παραγωγής, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και τους προμηθευτές μας. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αγνά υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το προϊόν πρέπει να αποφέρει κέρδος στην βιομηχανία. Αφού το ετοιμάσουμε θα πρέπει να το διαφημίσουμε για να το κάνουμε γνωστό στο καταναλωτικό κοινό.



Σύμφωνα με την προτίμηση 22 καταναλωτών, τα πιο διαδεδομένα είναι τα μπισκότα με σοκολάτα κι έπειτα ακολουθούν τα μπισκότα με κανέλλα. Άρα κι εγώ προτείνω τα μπισκότα με σοκολάτα, θεωρώντας ότι θα έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση και θα μπορούμε να φτιάξουμε πολλών ειδών αλλά και την απλούστερη κατασκευή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου